Informasjon om TromsøLAN v21

Hva:
TromsøLAN er et årlig LAN-party. LAN-parties er arrangementer hvor datainteresserte samles med sin egen PC og kobler datamaskinene sammen. Dermed er det mulig å spille spill mot hverandre og utveksle data. De fleste LAN-parties har også en internettforbindelse. TromsøLAN mottar ikke hverken statlig eller kommunal støtte. Arrangementet er helfinansiert via deltakeravgiften og samarbeidspartnere fra lokalt og nasjonalt næringsliv. Vi er det eldste LANet i Tromsø med god margin og årets arrangement blir det 22. i rekken siden vi startet for 21 år siden. For å lese om vår lange historie, klikk på "Historie" i menyen over. Foreldre og foresatte kan også se på denne siden for mer informasjon.

Når:
Årets TromsøLAN blir fra torsdag 4. oktober 21:00 - søndag 7. oktober 12:00, 2017. Denne helgen er en del av høstferien for skolene i Nord-Norge.

Hvor:
I Tromsøhallen, som ligger på Templarheimen i nærheten av Grønnåsen skole.
Trykk på kartet til høyre for å se en større utgave.

Pris:
Adgang til TromsøLAN med PC koster 550,- (+avg) pr. deltaker ved forhåndsbetaling og 600,- ved betaling i døra. Merk at kjøpte billetter ikke refunderes. Besøkende kan få adgang til hallen for kr 250,-. Dette gir ikke adgang til å ta med sin egen PC, men man kan komme og gå så mye man ønsker i løpet av arrangementet. Man kan bruke PC/spillekonsoller til venner, men ikke delta i våre premierte konkurranser.

Internettlinje:
Ja, mer info kommer!

Nettverk:
Det blir et helswitchet 100Mbps lokalt nettverk med gigabit backbone.

Praktisk informasjon:

Følgende må du ta med:
 • PC med Skjerm. Vi leier eller låner ikke ut PCer. Husk å installere antivirusprogramvare! Virus spres ekstremt kjapt på veldig mange PCer på et LAN så ta dine forhåndsregler! Det finnes mange gratis antivirusløsninger på markedet, vi anbefaler Security Essentials som kan lastes ned gratis fra Microsoft.
 • TP-kabel, 6 meter. Noen vil sitte nære switcher, andre et stykke unna, men 6 meter holder uansett hvor du sitter.
 • Strømforgrener. Du får kun ett strømuttak og må derfor sørge for nødvendig forgrening slik at du får strøm til PC, skjerm, mobillader, osv.
 • Stol. Vi anbefaler alle å ta med sin egen stol. En god kontorstol vil gjøre helga betydelig mer behagelig. Har du ikke mulighet til å ta med egen stol, velg dette når du registrerer deg så vil vi skaffe deg en.
 • Sovepose og liggeunderlag. Om du har planer om å ikke dra hjem for å sove så må du ta med sovepose og liggeunderlag. Vi har et stort rom med mykt underlag hvor deltakere kan sove og slappe av.

Regler for deltakere på TromsøLAN:

 • Strømforbruk. Det er ikke tillatt å ta med store stereoanlegg, kjøleskap, vannkokere eller annet strømkrevende utstyr. TromsøLAN crew sørger for musikk og underholdning. Varmt/kokende vann fåes gratis i kiosken.
 • Tyveri. Alle tilfeller av tyveri/forsøk på tyveri vil bli politianmeldt. I tillegg fører dette til utestenglse fra arrangementet.
 • Personlig utstyr. Alt utstyr deltakerene tar med på TromsøLAN er deltakers ansvar. TromsøLAN tar ikke ansvar for hverken tap av data, tyveri, force majeure, eller skader på utstyr.
 • Nettverk. Nettverk og internettforbindelse er et privilegium og skal ikke misbrukes. Dette betyr at all bruk som strider mot norsk lov, herunder distribusjon og spredning av programvare uten lisensrettigheter, spredning av ulovlig pornografi, hacking eller forsøk på hacking av lokalt nett og internett eller spredning av virus er strengt forbudt.
 • Røyking. Det er ikke tillatt å røyke inne i hallen. Det kan røykes utendørs, men IKKE foran hovedinngangen. TromsøLAN rigger et telt hvor røking kan foregå.
 • Rusmidler. All bruk av rusmidler er strengt forbudt og berusede personer vil bli bortvist.

  Alle deltakere har et personlig ansvar for å gjøre seg forstått med- og følge disse reglene. Brudd kan føre til utestengelse og deltakeravgiften vil i så tilfelle ikke refunderes.