TromsøLAN v10 - 8. til 11. mars 2007

TromsøLAN v10 ble arrangert i vinterferien i 2007, fra 8. til 11. Mars. Antall deltakere endte på 412.

Har du bilder dette lanet, mail Alpha på: alpha@darklight.no
Vil du hoppe rett til galleriet med alle bildene, trykk her.

Om TromsøLAN v10:

Starten:
Etter å ha børstet støvet (bokstavelig talt!) fra PCen etter TL 9.0 i kjelleren på Fløyahallen startet søket etter et nytt lokale. Det som var helt garantert var at Fløyahallen var uaktuell. Det er derimot ikke så enkelt å finne et lokale som er stort nok og som har strøm nok tilgjengelig.

Stjernelaget med Thorstein Klingenberg, Geir Albertsen, Stig Jakobsen og Anders Haga som øverste ledere besto og et nytt og større arrangement ble planlagt. Versjonsnummeret ble for voldsomt med "v10.0", så dette ble det første arrangementet uten ".0" i navnet. TromsøLAN v10 var i planleggingen. De fleste av problemene ved TL9 var relatert til lokale så helt fra starten ble det klart at arrangementet kom til å bli bedre og større enn året før.

Også i år dro Troms Kraft en stor del av lasset, godt flankert av Datakjeden som stilte med en enda større butikk og en utrolig mengde premier fra en rekke leverandører og samarbeidspartnere. TromsøLAN mottok, som årene før, ingen statlig eller kommunal støtte. Arrangementet er 100% finansiert via deltakeravgift og samarbeidspartnere fra næringslivet.

Nettsidene ble som vanlig utviklet av Thorstein. Teknikken bak var betydelig forbedret, bla med en fullgrafisk seatreg. Designet var også blitt mer spennende og moderne. Mye av koden kan gjenbrukes fra årene før og derfor blir det mer innhold og mer avanserte funksjoner for hvert år som går. TromsøLAN framsto igjen som den profesjonelle og seriøse arrangøren de er.


Lokale:
Tromsøhallen ble løsningen. Det er plass nok i massevis, en trafokiosk i umiddelbar nærhet og god infrastruktur. Det ble et eget dedikert soverom med mykt underlag, mange tilgjengelige toaletter, dansemaskinen kom unna selve hallen, og en god løsning for kiosken. Kort sagt et perfekt lokale som vi gjerne vender tilbake til. Prisen for å leie hallen var nå nådd nye høyder, men alt i alt følte vi at lokalet var verd den høyere kostnaden.


Hyggelig pessiar under riggingen. Fra venstre: Romhelten, Driftsleder Tromsøhallen, Alpha.Her håndterer Geir en palle med premier som fraktes til hallen.Jentene rigger klar kiosken. Fra venstre: Infected, mregina


>
Det går store mengder paller til å bygge over 400 sitteplasser. Her har Stig kontroll på stablene.Et bord er ferdig, bare 17 igjen...


UCO leverte alt av strømfordelingsutstyr til en god pris. Stor takk til dem. I tillegg stillte JM. Hansen med eksperthjelp både til dimensjonering av anlegget og terminering av 125A kablene fra trafoen til sentralen fra UCO.


Her plasserer Geir ut et av utallige småsentraler for strømfordeling.Rigging er langt fra noen dans på roser. Her er det Zabba_G og haoa som tar en velfortjent pause.


Nettverket var samme som årene før. Innleide kantswitcher med primært HP-utstyr. I tillegg ordnet NordNorsk Helsenett en Cisco-switch som vi brukte til core. Vår tech-crews løsning med linuxrouter ble dessverre for liten i år. NAT-konvertering, DHCP og routing ble for mye for den stakkars maskinen og vi slet med services som gikk ned og annen ustabilitet. Heldigvis kunne gutta på Itet hjelpe og en maskin med programvare fra Checkpoint tok over og gjorde jobben utmerket.Kiosken var enda større og mer innholdsrik enn tidligere. Det var en lang rekke produkter både innen kioskvarer, varm og kaldmat samt drikke.


Noen av de som jobbet i kiosken. Fra venstre. Infected, Carropia, Mie.


Vi hadde en enorm mengde premier og satte ny premierekord med god margin. Kontantpotten og premiene til sammen hadde en verdi på godt over 100.000,- kroner!


De fleste premiene var utstilt og deltakerene kunne prøve, trykke og leke. Her er det en flatskjerm levert i samarbeid med Fujitsu-Siemens, Datakjeden og TromsøLAN, et surroundanlegg med DVD fra Pioneer og en kontorstol fra HAG, levert av Kjell Arnesen som blir testet ut med en runde Guitar Hero på PS2.Med store pengepremier blir konkurransene spennede å følge med på. Dette bildet er fra CS-finalen.


Alt i alt er vi godt fornøyd med v10. Det var det hittil største og definitivt mest innholdsrike arrangementet så langt. Hovedproblemet, og det vi jobbet med å endre til TL11, var energinivået til crew. Rigging og planlegging var så krevende dette året at det under selve arrangementet ikke ble så mye aktivitet som vi skulle ønsket å ha. Vi gjør noen endringer til TL11 og satser på et enda bedre arrangement.

Velkommen tilbake!

Vi har flere bilder fra TromsøLAN v10, se galleriet her. Har du flere bilder, send en epost til: alpha@darklight.no.
Copyright © 2018 TromsøLAN