TromsøLAN v11 - 2. til 5. oktober 2008

TromsøLAN v11 ble arrangert i høstferien i 2008, fra 2. til 5. oktober. Antall deltakere endte på 373.

Har du bilder dette lanet, mail Alpha på: alpha@tromsolan.no.no
Vil du hoppe rett til galleriet med alle bildene, trykk her.

Om TromsøLAN v11:

Starten:
Datoen ble satt for neste TromsøLAN: 13. til 16. mars 2008. Men allerede i august 2007 ble det klart at vi ville få problemer med å levere de store mengdene strøm som et arrangement som TromsøLAN krever. Troms Kraft ønsket ikke å bidra i like stor grad som før, og kostnadene knyttet til å koble oss til trafokiosken ved hallen ble for høye til at TromsøLAN ville kunne gå i balanse. Derfor ble det i januar 2008 besluttet at TromsøLAN v11 ble AVLYST.

For arrangørene ble dette et sårt tiltrengt pusterom og vårt tidspunkt ble overtatt av et annet LAN, Netmare. De etablerte seg i en idrettshall i Kroken og avviklet sitt første og så langt eneste LAN-party med rundt 150 deltakere.


En ny start:
Sommeren 2008 fant vi ut at det var for ille å bryte en 10-årig Tromsø-tradisjon. Mange TromsøLAN-fans sendte også epost og maste da de var innom DarkLight om at TromsøLAN måtte tilbake! Vi klarte ikke å si nei og startet arbeidet med et comeback. Som tidligere var det Thorstein Klingenberg, Geir Albertsen, Stig Jakobsen og Anders Haga som står bak, sammen med ca 30 andre i TromsøLAN Crew. Tromsø Kommune og Troms Fylkeskommune hadde ikke snakket sammen og høstferien falt derfor på forskjellig tidspunkt for barne & ungdomsskoler kontra de på videregående. Det lagde problemer for valg av tidspunkt, men valget falt til slutt på 2. til 5. oktober 2008.

Lokale:
Som året før var Tromsøhallen eneste alternativ. Vi hadde fortsatt problemer med strøm, men klarte å ordne alt noen få dager før åpning. En mer permanent strømløsning ble mer og mer aktuell og vi gjorde en del forhåndsarbeid med tanke på neste års arrangement.

Siden TromsøLAN v8.0 har vi bygget bord av paller, med sponplater på toppen. Siden har vi lett "land og strand" rundt etter en bedre måte å bygge bordene på. TromsøLAN-bord v2.0 kan du se i bildet under. Vi leier bord fra Tromsø Kommune som lekter og deretter sponplater legges på. Det er lettere enn bare paller, men vi ser stadig etter mer effektive måter å rigge opp på.


Opprigging igang...


Siden TromsøLAN v3.0 har en enkelt Linux-basert server vært nok til å drive routingen mellom deltakere og internett, samt DNS og DHCP. Under TromsøLAN v10 derimot merket vi at vi nok hadde flere deltakere enn vår Linux-løsning hadde kapasitet til med router-krasj og ustabil forbindelse som resultat. Kay Sørebø fra Atea steppet inn og reddet helga og han var heldigvis med på laget også i år. Sammen med Checkpoint etablerte han igjen en meget kraftfull router/fw-løsning.


Kay Sørebø fra Atea.

Deltakere på plass.


Spillbutikken Gamezone bidro til årets TromsøLAN, både med premier, en stand med salg av spill og t-shirts samt egne konkurranser.


Forza Motorsport 2-konkurranse på Xbox 360 / Playseat. Vinneren fikk et komplett spekket Playseat!


En annen ny sponsor var Veita Elektro, som stilte opp med gode kunnskaper, en rekke mobilmodeller for framvisning og gratis rens & sjekk til alle som ville ha. I tillegg sponset de med premier levert av Sony Ericsson.


Henrik Karlsen fra Veita Elektro

Premieutdeling


Pioneer var også med, og sponset TromsøLAN med et dyrt surroundanlegg som ble loddet ut til en heldig deltaker. Utstyret var rigget opp slik at alle kunne se og prøve. Arctic Event leverte lys og lyd til vår scene. DarkLight har sponset TromsøLAN siden 2001 og var også med i år. Pronea leverte internettaccess.


Oversiktsbilde


Vi har mange ideer til TromsøLAN. Noen er svært bra, andre ikke fullt så bra. TromsøLAN TV ble dessverre aldri noen stor hit.Noen av plankene som går med til å bygge bord til 400 personer...

Vi er glade i LANs og støtter alle vi kan, her har vi reklame for NaitParty i Narvik liggende.
Vi har flere bilder fra TromsøLAN v11, se galleriet her. Har du flere bilder, send en epost til: alpha@darklight.no.
Copyright © 2018 TromsøLAN